top of page
Poster Dronken Mensen.jpg

Dronken Mensen
26 aug t/m 26 sep 2021 | De Nassaukerk

De wereld waarin we leven is niet meer dezelfde. Zekerheden zijn weggeslagen, evenementen afgeblazen en festivals geannuleerd. Maar DRONKEN MENSEN is terug, want de drang naar verbinding is sterker dan ooit.

Nu God als rots in de branding stilaan door de achterdeur vertrokken is, zoekt de mens op andere manieren naar zingeving. Zolang hij die nog niet gevonden heeft, is er drank.

Dronken Mensen is een zwarte komedie over veertien dolende zielen die elkaar ontmoeten, bevragen, beledigen, versieren, vinden en kwijtraken in een lange met drank overgoten nacht. Op zoek zijn ze, naar liefde, troost en houvast. En vooral dat laatste is nog niet zo eenvoudig wanneer je straalbezopen bent.

spel Justus van Dillen, Linde van den Heuvel, Hajo Bruins, Ellen Parren, Anne Lamsvelt, Valentijn Benard, Danny Westerweel regie Xander van Vledder tekst Ivan Vyrypaev bewerking Robbert-Jan Henkes lichtontwerp Tim van ’t Hof scenografie Ruben Wijnstok kostuumadvies Monique Ebbs, The Makeover Factory mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Kickstart Cultuurfonds, Stichting Zabawas

In de pers

"Ongegeneerd goed en grappig acteurstoneel. (...) Dronken Mensen is een natte acteursdroom. Het is altijd fijn als een groep goede acteurs besluit om het heft in eigen handen te nemen. Xander van Vledder, Justus van Dillen en Linde van den Heuvel hebben dat nu gedaan.'' 

★★★★ de Volkskrant 

"Dronken Mensen is een doordachte puzzel van oeverloos praten. '' 

Parool

 

''Prangend relevant acteurstoneel om je vingers bij af te likken (...) Een ijzersterk debuut voor Van Vledder dat enorm nieuwsgierig maakt naar de volgende locatievoorstelling van Dronken Mensen.''
De Theaterkrant (keuze van de criticus)

"Een origineel initiatief van drie bevriende acteurs, Xander van Vledder, Justus van Dillen en Linde van den Heuvel die graag modern repertoire willen spelen op verrassende locaties."

★★★★ Scènes

Terug luisteren & kijken

In een beschonken aflevering van Atelier Amsterdam op Amsterdam FM spraken we met Emma Louise Diest over het ontstaan van onze club. Luister hier terug.

 

In de Podcast Voor het Applaus van Theater Bellevue, brabbelen Justus en Xander over alle vormen van dronkenschap, een gezelschap opstarten, je vrienden regisseren en toneel. Luister hier terug.

Ook de Makerspodcast nam een kijkje tijdens de repetities en sprak met Linde en Justus. 

Kijk en luister hier terug

 

De Cultuurvlogger nam zijn camera mee naar de kerk en gaf kijkje achter de schermen tijdens de repetities.  Bekijk hier zijn vlog.

Ellen en Xander waren daarnaast te gast in het programma Tekst & Uitleg en vertelde hun nuchtere verhaal over het stuk. 
Hier terug te luisteren.

bottom of page